Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Культура
16/04/2012 13:21

Україна має талант

   Творчий колектив «2-S» ЛДУВС імені Е.О. Дідоренка виборов друге місце на Міжнародному конкурсі дуетів.

    Наприкінці березня у Мінську відбувся Міжнародний конкурс «Пісні, що нас об’єднують». За перемогу змагалось 12 дуетів із Білорусі, України, Росії, Латвії, Литви, Молдови, Казахстану та Польщі. Оцінювати вокальні здібності, сценічну майстерність та творчу виразність конкурсантів запросили професійних суддів із восьми країн, з-поміж яких був і наш земляк – директор Луганського обласного будинку народної творчості Василь Яровий.
   Україну на цьому конкурсі представляли два колективи: дует студентів із Київського національного університету культури та мистецтв і чоловічий дует майорів міліції Сергія Юрченка та Станіслава Панькіна – «2-S». Попри те, що Сергій та Станіслав не мають музичної освіти, члени журі були впевнені: із Луганщини на конкурс приїхали справжні професіонали – настільки яскравим та неповторним був їхній виступ. 
   За умовами конкурсу всі його учасники виконували по дві пісні: одну білоруською або російською мовою, іншу – мовою своєї країни. На сцені Мінського палацу культури у виконанні «2-S» пролунали народна білоруська пісня «Три крини­цы» та твір українською «Три поради». Гучні овації, що не стихали кілька хвилин поспіль, були свідченням того, що дует луганських міліціонерів має стати беззаперечним переможцем конкурсу. Однак, за рішенням суддів, «2-S» посів друге місце, а першість дісталася колективові з Польщі. 
   До слова, дует існує 14 років і прославився не лише на рідній Луганщині, а й далеко за її межами. Незважаючи на брак часу, вони охоче беруть участь у різноманітних фестивалях, конкурсах та телевізійних проектах. Так, «2-S» двічі ставав лауреатом Міжнародного фести-валю-конкурсу хорового та вокального мистецтва імені Ф.І.  Шаляпіна, здобував гран-прі Міжнародного фестивалю мистецтв у Ялті «У Чорного моря», а також його визнали найкращим дуетом у всеукраїнському огляді творчих колективів вишів системи МВС. Зауважимо, торік Сергій Юрченко став півфіналістом телевізійного співочого талант-шоу «Голос країни».

Галина ПРИЩЕПА ,
Луганська обл.  

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті