Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Культура
05/04/2012 18:22

Сила натхнення

   Днями на сцені Центру культури та мистецтв МВС із концертом виступив оркестр ГУМВС у Київській області. Глядачі насолоджувалися музичними шедеврами світової та української класики, народними піснями, творами сучасних естрадних композиторів. 

    Звуки духової музики полонили аудиторію з перших хвилин: творча зустріч розпочалася яскравою композицією Олександра Морозова «Сторінками світової класики». Гостей чарували своїми голосами солісти оркестру: лауреат всеукраїнських конкурсів Інга Зоріна, заслужені артисти України Надія Добридень та Віктор Тетеря, заслужений діяч ест­радного мистецтва Геннадій Пономарьов. Під акомпанемент згаданого колективу заспівала спеціально запрошена виконавиця театру оперети Анна Довбня.
   Не менш хвилюючими були й сольні виступи музикантів: композицію Альфреда Ніда «Ода для труби» виконав лауреат міжнародних конкурсів Павло Дідківський, а соло на кларнетах у запальному творі Юліона Квіолковського «Веселі кларнетисти» – квартет у складі Олександра Кушніра, Олега Кадука, Ярослава Головацького та Олександра Артем’єва. 
   – Наш колектив створено 1996 року, – розповідає художній керівник та головний диригент оркестру, заслужений діяч мистецтв України, полковник міліції Віктор Губаренко. – Нині нас знають не лише в регіоні, а й далеко за його межами. Ми постійно беремо активну участь у заходах міського, обласного та всеукраїнського рівнів, державних святах, військових парадах та концертах, не­одноразово виборювали призові місця на конкурсах духової музики. У творчому доробку оркестру – чимало композицій, що прославляють нелегку та небезпечну службу вартових порядку, їхню відданість справі.
   2011-го, через скорочення штатів, оркестр ледь не розформували. Значну роль у збереженні колективу відіграв начальник главку генерал-лейте­нант міліції Костянтин Сапко. Він прийняв рішення: хоча це ще одна стаття витрат, але оркестр має працювати.
   – Ми пережили важкі часи, однак наразі сповнені сил і бажання довести: їмо свій хліб недаремно! Тому завжди намагаємося працювати так, щоб аудиторія була задоволена, – продов­жує Віктор Губаренко. – Останню концертну програму зробили максимально різноплановою: у ній представлено як класичні твори, так і сучасну естраду.

Катерина ВІЛЬХОВА ,
м. Київ.
Фото Олега ПЕРЕВЕРЗЄВА  

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті