П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Фоторепортаж
09/09/2011 13:42

Майбутнє починається 1 вересня

     Напередодні початку нового навчального року в Національній академії внутрішніх справ на факультеті початкової та спеціальної підготовки відбулися урочистості з нагоди Дня знань. Дійство проходило на полігоні поблизу с. Віта-Поштова Київської області. На плацу в чітких шеренгах вишикувалися майже шістсот курсантів-першо­курсників. Вони з честю витримали вступні іспити та вибороли право здобувати освіту в одному з провідних вишів держави.

      Майбутніх міліціонерів привітав ректор академії Валентин Коваленко, який побажав кожному «новобранцю» обов’язково досягти поставленої мети та реалізуватися в майбутньому. Зі щирими словами поздоровлень звернувся до курсантів і начальник Головного штабу МВС України Анатолій Лазарев. Він зачитав лист від міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова, у котрому, зокрема, є такі слова: «Переконаний, що ваші здібності та наполегливість стануть запорукою визначних успіхів на ниві правоохоронної діяльності та сприятимуть високим стандартам відомчої освіти».

   
    Нинішній навчальний рік символічно пов’язують із 20-ю річницею незалежності України та 90-літтям від дня народження академії. Тож і самих вступників Валентин Коваленко вважає відмінними від попередніх. Так воно і є, і в цьому можна було переконатися на власні очі. Наприклад, шеренгу темно-синіх одностроїв розбавив колір «хакі». У строю академії вишикувалися не тільки представники міліції, а й майбутні фахівці Державної пенітенціарної служби. Відповідно до розпорядження Уряду від 17 березня 2011-го, в складі НАВС почав функціонувати Інститут виконавчо-криміналіс­тичної служби.

  
    Окрім цих новацій, з нового нав­чального року підготовка кур­сантів-міліціонерів вперше здійснюватиметься за схемою «курсант – військовослужбовець – курсант». За словами Анатолія Лазарева, мета експериментальної програми – наблизити навчальний процес до реальних практичних потреб ОВС. 
    На свято прийшли й ветерани ОВС, щоб привітати міліціонерів-початківців. Серед них був і відповідальний секретар Ради ветеранів НАВС Віталій Артамонов. Для його сім’ї 1 вересня – це продовження родинної славної традиції. Три десятиліття відслужив в органах він сам, потім на тернистий шлях правоохоронця став син, а нині – онук Мирослав. Віталій Миколайович пишається своєю династією, і недарма, бо пронести свою професію через покоління – це заслуга, і за неї – щирий та низький уклін.
    Радість і водночас тривогу в очікуванні незвіданого відчували й самі першокурсники, і їхні батьки. Із хвилюванням дорослі люди спостерігали за останніми хвилинами дитинства своїх дітей та давали настанови в доросле життя. Потім рідні та близькі майбутніх правоохоронців могли на власні очі побачити, як відбуватиметься підготовка синів та дочок, а ще – переглянути невеличку розважальну програму, зокрема художньо-спортивну композицію у виконанні курсантів академії старших курсів. Наприкінці свята провели ритуал освячення майбутніх офіцерів.
    Після завершення офіційної частини всі присутні мали змогу ознайомитися із спецзасобами, оглянути та потримати в руках вогнепальну зброю, поїздити в патрульних автомобілях та на мотоциклах, а також скуштувати курсантської каші.

Юлія ПРОЦИШЕНА, м. Київ.
Фото Олега ПЕРЕВЕРЗЄВА

 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті