Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Культура
29/07/2010 15:29

Ритуал прощання з факультетом

Майже 700 курсантів-першокурсників факультету початкової та спеціальної підготовки Київського національного університету внутрішніх справ отримали «Свідоцтва про початкову підготовку працівника міліції».

Оксана ЧМІЛЕНКО, м. Київ

У цьому підрозділі міліцейського вишу вже існують певні традиції. Утім, так званий «ритуал прощання з факультетом» відбувся вперше.
Ставши курсантом будь-якого навчального закладу військового чи міліцейського спрямування, кожен повинен пройти, як то кажуть, «курс молодого бійця». Це – особливий процес. Він є першою та обов’язковою сходинкою в житті майбутнього правоохоронця. Отже, впродовж року хлопці та дів­чата, які вирішили присвятити життя правоохоронній діяльності, опановували ази міліцейської професії. Можна сказати, що вони проходили своєрідне випробування на витримку.
Курсантам було запропоновано насичений комплекс заходів. Зокрема, заняття з фізичної та стройової підготовки, вивчення відомчих статутів і положень, характеристик і принципів дії зброї, а також ознайомлення з історією і традиціями університету. Крім цього, усі охочі мали змогу проявити всі свої кращі фізичні якості на спортивних святах та змаганнях.
Після завершення офіційної частини урочистостей відбулася святкова вікторина, а ввечері гостям та курсантам факультету була запропонована розважальна програма: дискотека, прощальне вогнище та феєрверк.

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті