П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
30/04/2015 11:05

Урядові рішення щодо Сходу

Уряд на своєму засіданні 15 квітня 2015 року затвердив Порядок фінансового забезпечення діяльності військово-цивільних адміністрацій.

Про це на брифінгу в Будинку Уряду 17 квітня повідомив радник Прем’єр-міністра України Данило Лубківський, зауваживши, що згадане нововведення визначає механізм фінансування військово-цивільних адміністрацій, зокрема оплати праці їхніх працівників та грошового забезпечення військовослужбовців військових формувань, утворених відповідно до закону, осіб рядового і керівного складу правоохоронних органів, яких відряджають до них в установленому законодавством порядку.
Крім того, за словами Данила Лубківського, Кабмін ухвалив постанову, якою внесено зміни до Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення.
«У постанові наведено список товарів військового призначення, міжнародні передачі яких підлягають державному експортному контролю, згідно з положеннями Закону України „Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання”», – пояснив радник Прем’єр-мі­ністра.
Відтак внесено зміну в додаток до Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення, що звільняє від відповідного контролю на період проведення антитерористичної операції та/або запровадження воєнного стану імпорт із ввезенням в Україну спеціальних засобів індивідуального захисту (каски, виготовлені відповідно до військових стандартів або технічних умов, чи їхні еквіваленти та спеціально призначені для них компоненти; бронежилети для потреб правоохоронних органів, Збройних сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, інших суб’єктів, що здійснюють боротьбу з тероризмом відповідно до закону.
Також Уряд затвердив План заходів щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення АТО та АР Крим. Координація в цій роботі – за Адміністрацією Державної прикордонної служби.
На останньому засіданні Уряд ухвалив рішення про виділення 14 млн 819 тис. грн для забезпечення відшкодування витрат, пов’язаних із тимчасовим проживанням інвалідів у санаторіях та інших громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та району проведення АТО. 
Урядовий портал
друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті