П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
20/04/2015 10:46

Президент ініціює створення Національної поліції

Президент має намір найближчим часом подати до Верхов­ної Ради законопроект про Національну поліцію. Про це глава держави повідомив після презентації Державної програми реформування органів внутрішніх справ в Одеському державному університеті внутрішніх справ.

«Це буде не просто перетворення міліції на поліцію, це буде інше обличчя правоохоронних органів», – наголосив глава держави. Президент зазначив, що реформа патрульної служби, яку представила присутнім перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, – це лише перший крок у реформуванні всієї системи правоохоронних органів. Глава держави позитивно оцінив грузинський досвід реформ і перші результати роботи в Україні пані Згуладзе та висловив сподівання, що їй вдасться втілити заплановане в життя. «Ми хочемо, щоб так було й у нас», – наголосив Пет­ро Порошенко.
Президент закликав присутніх у залі студентів та випускників вишу активно вступати до лав патрульних нової служби. За словами глави держави, у третій декаді серпня нові патрульні розпочнуть роботу в Одесі, Львові та Харкові. Він зазначив, що в рамках реформи передбачається не лише запровадити новий рівень вимог до якості роботи, а й поліпшити матеріально-технічне забезпечення, а також матеріальне забезпечення службовців. Заробітна плата патрульних має зрости до 8 тис. – 10 тис. гривень.
Ека Згуладзе поінформувала про основні аспекти реформи. Перший заступник міністра особливо наголосила, що девізом нових патрульних стануть слова «Служити і захищати». «Служити – це нова філософія. Наш народ довго прислужував владі. Прийшов час це змінювати», – сказала вона. В Одесі навчання патрульних розпочнеться 20 квітня. В Києві нові патрульні вже навчаються та почнуть працювати з 15 червня.
Президент оглянув автомобілі, які використовуватиме нова патрульна служба, і проїхав за кермом одного з них.
На презентації та зустрічі Президента зі студентами вишу також був присутній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
Прес-служба Президента України
друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті