Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
23/12/2012 19:15

Розкриття харківського вбивства – справа честі правоохоронців

У приміщенні прокуратури Харківської області відбувся брифінг за участю міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, генерального прокурора Віктора Пшонки, голови СБУ Ігоря Калініна та очільників регіональних підрозділів правоохоронних органів, приводом для якого стало розслідування нещодавнього резонансного вбивства 58-річного судді з Фрунзенського району Харкова та його родини.

Як повідомив журналістам Вік­тор Пшонка, для розкриття цього злочину створено спеціальну слідчо-оперативну групу, до складу якої ввійшли найдосвідченіші працівники МВС, прокуратури та СБУ. У зв’язку з ухваленням нового КПК призначено процесуального керівника групи.

Нині слідство відпрацьовує три основні версії: перша пов’я­зана з професійною діяльністю судді, друга стосується його хобі – колекціонування предметів старовини, а третя – вбивство має замовний характер.

Призначено понад три десятки судових експертиз: медичну, трасологічну, імунологічну, дактилоскопічну тощо. Незалежно від можливих мотивів убивства, слідство дійшло однозначного висновку: лиходії цей злочин ретельно планували заздалегідь.

За словами Віталія Захарченка, на місці події працювали 34 правоохоронця та 15 представників прокуратури. Усі сліди зафіксовано, відпрацьовано можливі шляхи пересування зловмисників.

Під час наради опрацьовано зібрані матеріали та ухвалено рішення щодо координації спільних зусиль місцевої міліції, представників МВС, прокуратури та СБУ для оперативного розкриття вбивства. У повному обсязі здійснюються необхідні оперативні дії зі встановлення осіб, причетних до скоєння злочину.

Для встановлення обставин події правоохоронці провели поквартирний обхід, зібрали свідчення, на підставі яких відтворено хронологію того дня. Віталій Захарченко через мас-медіа звернувся до громадян із проханням повідомляти в міліцію всю відому їм інформацію, пов’язану зі злочином. Очільник МВС запевнив, що громадськість постійно інформуватимуть щодо перебігу розслідування цієї резонансної справи, і що буде зроблене все, аби розкрити її найближчим часом.

Наталія ВІВІАН, 

Харківська обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті