П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Фоторепортаж
26/09/2011 8:27

Безпека жертв не вимагає

    11 вересня в Міжнародному дитячому центрі «Артек» завершив свою роботу 35-й Всеукраїнський зліт юних інспекторів руху (ЮІР) і відбувся фінал XV Все­українського конкурсу шкільних команд КВК-ЮІР.

    Ювілейний зліт ЮІРівців проходив під гаслом «Молоде покоління – за безпеку руху!». Змагання кращих юних інспекторів руху країни спільно організували Управління ДАІ МВС та Міністерство освіти і науки, сім’ї, молоді та спорту України в рамках системної профілактичної роботи з виховання законослухняних юних пішоходів і водіїв. Партнерами зльоту і руху ЮІР в нашій країні ось уже 9 років поспіль є Моторно-транспортне страхове бюро України та торговельна мережа «Фокстрот. Техніка для дому».

 
   Кращі юні інспектори зібралися на початку вересня в «Артеку», де упродовж тижня змагалися у конкурсах стінгазет на теми «Звернення до водіїв», «Знання Правил дорожнього руху», «Юний регулювальник» тощо.
За результатами конкурсів організатори зльоту визначили найсильніші команди ЮІР у 2011 році. Перемогу вибороли представники Запоріжжя, АР Крим та Дніпропетровська.
   Кульмінацією «артеківського» зльоту ЮІРівців став фінал шкільних команд КВК-ЮІР-2011. У вищій лізі під девізом «Твій друг – безпечний рух» свої виступи продемонстрували 12 найкращих команд України – школярі з Київської та Одеської областей, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Запоріжжя, Полтави, Львова, Чернівців, Вінниці, Хмельницька та Севастополя. «Веселі та кмітливі» вийшли до фіналу, здобувши спершу перемогу на міських, обласних та регіональних конкурсах КВК. Різниця в балах між фіналістами КВК-ЮІР-2011 в «Артеку» становила десяті частки бала – впритул до Кубка КВК підійшли команди «ГАЗ-19» з Луганська і «Таксі» зі Львова. Та переможцем стала команда КВК «88-е диво світу» –старшокласники з навчально-виховного комплексу № 88 м. Запоріжжя.

 
   Закриваючи зліт ЮІР-2011, начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем МВС України Сергій Будник подякував активістам ЮІРівського руху країни, що зібралися в «Артеку».
   – Я вдячний вам за те, що ви робите свій вагомий внесок у важливу роботу ДАІ з безпеки дорожнього руху. Ви – вірні друзі Державтоінспекції, – сказав, звертаючись до дітей, Сергій Іванович.
   Окрім визнання, учасники зльоту отримали ще й подарунки від ДАІ й партнерів зльоту. 
   – Дякуємо вам за те, що допомагаєте дорослим робити життя безпечнішим, – зазначив виконавчий директор торговельної мережі «Фокстрот. Техніка для дому» Уве Кленк. – У нашому соціальному проекті «Школа безпеки», започаткованому 2002 року, на першому місці завжди була підтримка ЮІРівского руху України.
   Ювілейний, 35-ий зліт ЮІР та фінал КВК-ЮІР закінчився яскравим феєрверком. Головним же здобутком заходів стало усвідомлення і дорослими, і дітьми важливої істини: безпека не вимагає жертв – вона вимагає небайдужого ставлення до проблеми і бажання змінити ситуацію на краще.

Прес-служба УДАІ МВС 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті